Ik, Helga Smit, ben Studio 52.

Laat ik me even voorstellen.
Geboren en getogen in Vinkeveen, maar al snel op veel plekken in Nederland en België gewoond. Nu neergestreken in het gezellige Vleuten samen met man Dirk-Jan, (bonus) dochter Lenthe, zonen Maxim en Derek.

Ik heb de opleiding RPC (Reclame, Presentatie & Communicatie) op het Nimeto in 2007 afgerond en ben daarmee conceptueel opgeleid. Uiteindelijk ben ik bij het toonaangevende bureau DST – het experience bureau terecht gekomen. Hier heb ik mijn technische skills aanzienlijk verbeterd en heb ik vervolgens mee mogen werken aan diverse experience projecten voor de museum wereld en op het gebied van jongeren communicatie. Kort samengevat: dat was ontwerpen naar de doelgroep op hoog niveau. Daarna ben ik een studio gaan leiden bij een ander bedrijf en na een aantal jaar uiteindelijk het lef gehad om de stappen te zetten naar Kamer van Koophandel. En nu lees jij dit verhaal op mijn website.

Ik wil graag met Studio 52 de deuren voor mezelf open zetten om mooie dingen te maken. De zoektocht naar de juiste vertaling van het verhaal en het gevoel naar het ontwerp vind ik gaaf. Vooral als je dan met bijzondere resultaten kan komen. Het gaat er voor mij om dat wat ik maak bij jouw bedrijf past, maar het belangrijkste is dat het de doelgroep aanspreekt en dus een reactie oproept. Dit betekent dat ik niet alleen denk in flyers of brochures, maar denk aan het doel wat we willen bereiken. Het kan dus zo zijn dat we beginnen met een flyer maar uiteindelijk eindigen met het bestellen van sleutelhangers. Uiteraard alleen als die binnen het budget past.

Nog wat irrelevante interessante informatie over mij
Ik hou heel erg van kado’s geven! Het inpakken van de kado’s is voor mij dan ook echt een grote hobby.  De zomer is mijn favoriete seizoen, maar december is mijn favoriete maand, dat zal denk ik te maken hebben met de kado’s! Pentatonix is te gek, ik heb dan ook nog geen concert in Nederland van hen gemist. Wintersport ben ik nog nooit geweest maar lijkt me wel heel gaaf. Zomers vlieg ik het liefste ver weg, maar strand ik toch elke keer weer in Oostenrijk. Ik drink rooibos thee en maak met aanmaak limonade ice tea. Ben gek op de Hema en heb een hekel aan de Bijenkorf. Zingen vind ik te gek, maar zal het niet doen als je in de buurt bent want ik schijn en geweldige vermogen te hebben om binnen 1 zin, 3 keer van octaaf te veranderen. Series kijken vind ik heerlijk en af en toe een zondag binge-watching vind ik dan ook zeker geen probleem. Stiekem ben ik fan van Max Verstappen. Ik hou niet van katten, ben echt een honden mens. Ik heb een geweldig bad die man lief voor me heeft gemaakt op onze zolder-loft. Ik heb een hekel aan de dweilen en de was opvouwen. Ik ga graag uit eten Bij Teus in Houten, maar kook ook graag zelf. Oh en spelletjes zijn ook zo leuk! Gelukkig vind Lenthe dat ook! Lievelingskleur heb ik niet, maar vind Indigo wel mooi klinken.